diumenge, 23 d’octubre del 2011

48hores Open House Barcelona


Aquest cap de setmana s'ha celebrat a la ciutat comtal la segona edició de les 48 hores Open House BCN. Durant dos dies (22 i 23 d'octubre) s'han obert les portes de 160 edificis de la ciutat, molts d'ells habitualment tancats al públic.
La mostra va néixer l'any 1992 a Londres i des de llavors s'ha anat extenent a altres ciutats, com ara Dublín, Tel Aviv, Nova York o Galway. L'any passat més de 25.000 persones van participar a l'Open House, amb uns 130 edificis oberts al públic. Aquest any se n'han sumat 30 més, tots ells amb visites de franc. També s'han proposat conferències, visites guiades, itineraris... En alguns casos era necessària una reserva prèvia.

Pel que fa a Horta-Guinardó, s'han obert al públic 10 edificis: la masia Can Soler, la Casa de les Altures (ajuntament del districte), el Casal de la Font d'en Fargues, la Granja Vella Martí Codolar, l'Hospital de Sant Pau, el Mas Guinardó, el Patronat Ribas, el Pavelló de la República, la Torre Figuerola i la Torre Jussana.

La Torre Figuerola, que acull el Museu Palmero, és una masia del segle XV. El museu té una col·lecció de pintura de Miguel Palmero i el seu fill Alfredo.
Hi destaca una col·lecció de personatges del Quixot, així com d'escenes de la novel·la de Cervantes.

A més d'aquestes obres, destaca el mobiliari de la masia i un mural que relata el naixement de la Senyera.



Un altre dels edificis que es podien visitar és el Pavelló de la República, una rèplica de l'edifici que representava la República Espanyola a l'Exposició Universal del 1937 a París. Allà es va exposar el famós "Gernika" de Picasso, del qual també en podem veure una còpia aquí.

A continuació us deixo algunes fotografies d'altres edificis que es podien visitar avui.
Torre Jussana
Can Soler
Casal de la Font d'en Fargues
Casa de les Altures

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada